skip to Main Content

NVVK convenant krijgt geen ondersteuning van branche

De NBPB en de NBBI ondersteunen de ‘Samenwerkingsafspraken bewind’ van de NVVK niet. Ook brancheorganisatie Horus ondersteunt deze visie.ย 

๐——๐—ผ๐—ฐ๐˜‚๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜ ‘๐—ฆ๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ถ๐—ป๐—ด๐˜€๐—ฎ๐—ณ๐˜€๐—ฝ๐—ฟ๐—ฎ๐—ธ๐—ฒ๐—ป’
Gisteren is tijdens een studiedag van deย NVVKย een presentatie gehouden over โ€˜samenwerkingsafspraken tussen VNG en bewindvoerdersorganisatiesโ€™ en is het concept document ‘Samenwerkingsafspraken’ gepresenteerd. Vanmiddag hebben wij aan de NVVK laten weten dat wij deze samenwerkingsafspraken ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜ ondersteunen.

๐—–๐—ผ๐—ป๐˜ƒ๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐—ป๐˜
Wij zijn een groot voorstander van een goede samenwerking tussen bewindvoerders en gemeenten. Daarom hebben wij het ‘LOBCM modelconvenant’ opgesteld. In het document van de NVVK wordt echter geen rekening gehouden met onze doelgroep, de bewindvoerders en het bevat alleen ‘voordelen’ voor de gemeenten.

๐—ฆ๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป ๐—ผ๐—บ ๐˜๐—ฎ๐—ณ๐—ฒ๐—น
Wij hebben aan de NVVK voorgesteld opnieuw met alle partijen op constructieve wijze en met een open vizier om tafel te gaan met als doel een door alle partijen gedragen convenant. Ons uitgangspunt is streven naar een convenant tussen twee gelijkwaardige partijen.